Napraten

Naam van de tocht: Klabam!
Plaats: Twickel
Datum: 2020-02-14
Schrijver: henk vogel


Klabam!

Lekker weer vanmorgen en met 10 man/vrouw vertrekken we richting het Twickel. Toen wisten we nog niet dat we ruim te laat binnen zouden komen.

Achter de camping het Rutbekerveld pakken we de route van het Twickel op. Helaas is de laatste dagen veel regen gevallen en dat betekent veel plassen. In het begin probeer je nog er omheen te fietsen maar al snel laat je alle hoop varen op het vermijden van een smerige fiets en jezelf.

Langs het kanaal een kettingbreuk van de fiets van Evelin(e), het commentaar is zoals gewoonlijk weer van "de beste stuurlui staan aan wal", erg toepasselijk met het kanaal naast je.

We volgen de route verder en suizen over het talud langs de A35, (dat blijft een leuk en spannend stuk). In de buurt van de tuinen van het Twickel ging ik met Mark in mijn wiel op tempo over de track, die was overigens goed aangepast met een betere bovenlaag, zo goed dat ik te hard ging en een boom raakte, die nog niet aangetast was door de storm en dus niets meegaf, Klabam! Gelukkig geen letsel, ja mijn ego. Enfin vooruit maar weer.

Gezien de tijd korten we iets in. Ik weet dat je bij Nijland (van de kraanmachines) door de sloot weer op de route kunt komen, achter me hoor ik gelach en later hoor blijkt bij navraag dat daar een aantal gevallen vrouwen liggen/lagen, de sloot bleek een te diepe hindernis. Direct als we uit de track komen 2 dames aanwandelen met de fiets aan de hand, hu? Lekke band van Eveline(e), was nog wel gevuld met latex, maar die was er met kracht uitgespoten zo te zien aan de zadelpen.

Dan maar een binnenband er in, eerst het ventiel er uit zien te krijgen en dan blijkt de reserveband ook lek te zijn, na het gebruik van gaspatronen. Waarschijnlijk ook een dosis lachgas, te merken aan het gelach.

Jan t'Asbroek spoelt in de sloot de latex van de band om een eventueel achtergebleven doorntje te vinden en dreigt nog in de sloot (met water!) te vallen maar dat liep (helaas) goed af.

Ik zal wel even mijn reserveband pakken (die ik al 3 jaar meesleep), blijkt er een enorme scheur in te zitten, dat hielp dus ook al niet. Gelukkig was er toch nog ergens een binnenband die wel goed was. We nemen de kortste en snelste weg naar DVO en komen daar om 11:52 aan, maar voordat we in de kantine konden eerst nog een schrobbeurt met bezems en boenders (er hangen nu 3 boenders).

De dames zorgen nog even voor gebak als goedmakertje en dan is de sfeervolle morgen weer voorbij.

HenkReacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Frank Koehorst
Datum: 2020-02-18 20:39:02
Commentaar:

Er zijn mij een paar dingen onduidelijk. Normaal doe je de binnenband in het water/sloot om het gaat in de band te vinden. Nu gaat de buitendband het water in om de doornte vinden??? Of heeft dit met het feit te maken dat het een tubelaess buitenband is?

Bij het thuis wisselen van de buitenband voor een goede (met dank aan Monika) blijkt de originele buitenband in tact, of kunnen mijn oude ogen het niet vinden.

Ook vind ik het wonderlijk dat wanneer Henk een overstekende boom net niet kan ontwijken, dit tot gevolg heeft dat hij een enorme scheur heeft opgelopen in zijn RESERVE!binnenband.

Maar ik snap het al. Ik moet nog een hoop leren.

Heren en dames bedankt voor de goede zorgen voor mijn vrouw op deze memorabele vrijdagochtend.