Napraten

Naam van de tocht: Modderig
Plaats: Buurse - Groot Brunink
Datum: 2020-01-31
Schrijver: joop


Modderig

Vanmorgen zijn we met 17 personen, waaronder 1 dame. Het is 10 °C, dus we kunnen een shirtje minder aan dan afgelopen keer. Vannacht heeft het ook geregend, en dat zullen we weten, het spettert en sputtert dat het een lieve lust is. Ondanks de spatbordjes is iedereen binnen een mum zo vies als wat. Maar dat maakt niet uit, want de route is weer verrassend. In de hersenpan van Hennie S daar ligt een topografische kaart, waar Google Maps niets bij is. Voordat ik het in de gaten heb komen we op de vaste route uit vanaf Buurse. Altijd een mooi stuk, ook al laat ik de diepe kuil rechts liggen.

Via het Witte Veen en het duitse Witte Venn komen we bij Groot Brunink, en zo richting het Scheermes, waar het tijd wordt voor een groepsfoto. (quizvraag: wat is er vreemd aan bovenstaande foto?). Na de foto krijgen we de wind tegen, maar Henny gaat dat tactisch oplossen, zo zei hij, gewoon via veel bos. Het wordt dus de track rond het Rutbeek, en daar vindt de scheiding plaats tussen de 17 deelnemers. Op het laatst wordt het wel heel drekkig, dus de helft neemt daar de harde weg. En die ongelukkigen die toch door de drek fietsen, die krijgen op het laatst ook nog een sloot te verwerken. Jammer dan.

Bij het clubhuis merken we het pas goed, wat zien we eruit, en ook de fiets, die krijg je zonder spuit niet meer schoon. De koffie/chocomel smaakt weer perfect. Frans van D en Dick S kwamen wat later binnen (Dick had kennelijk pech bij het Rutbeek). Nou weet ik niet of ik het goed begrepen heb, maar wordt Bennie L nou de nieuwe kantinebeheerder? Kan ook zijn dat ik het mis heb. Maar het was weer een mooie rit.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: