Napraten

Naam van de tocht: Koud maar prachtig
Plaats: Oldenkotte - Rekken
Datum: 2020-01-21
Schrijver: joop


Koud maar prachtig

Wat een mooie rit vanmorgen. We zijn met ons 11'en, maar het duurt niet lang of we zijn met ons negenen. Frans van D en Aart M (ook wel genaamd Aart Staartjes) haken af. Het gaat hun te hard, en ze gaan met hun tweeën verder. Onze rit gaat eerst door het BuurserVeen, en daarna gaat het de grens over. Ik zie ineens een bordje Wennewick-Oldenkott. Verrek zitten we hier? Daarna gaat het langs de Berkel, en geeft Hennie Bu vol gas. Hennie is er een hele poos uit geweest na een ongeluk met zijn motor, maar daar is hij nu kennelijk helemaal van hersteld. Sterker nog ... hij fietst beter dan ooit!

Tot nu toe is het stervenskoud. Mijn vingers voelen dood aan, en kunnen bijna niet meer schakelen. Bij het Krozewicker Grenzwald slaan we scherp linksaf om over een smal pad direct op de grens te fietsen, en daar begint ineens fel de zon te schijnen. Het is er prachtig. Ik zie weer Oldenkotte, en dan neemt André B de kop over. Vals plat omhoog in een voor mij eigenlijk iets te hoog tempo. Vechten Temmink! André is een zwager van Hennie S. Kijk, dat wist ik ook weer niet, maar dat maakt een hoop duidelijk. Via de vaste route gaat het nu weer naar de finish. Het is prachtig weer geworden, maar nog steeds fris. Een schitterende route!

Tijdens de koffie wordt er nog even gezellig nagepraat. De club is nu aangevuld met de snellere groep en met een aantal geblesseerden die ook gezellig komen koffiedrinken. Maar als je die geblesseerden allemaal bij elkaar optelt: Jan M afgelopen zondag (Whatsapp: .. beterschap .. beterschap .. beterschap..). Ben N zit er ook bij, nu zonder zijn nekbrace, Raymond T, Irma H, en zo zijn er nog een paar meer, allemaal in de lappenmand, en dan komt daar ook nog eens mijn eigen vrouw binnen strompelen, revaliderend van een gecompliceerde enkelbreuk (niet fiets-gerelateerd ongeluk) ... sjonge, het valt niet mee bij de club. Voorzichtigheid is geboden! Maar .... deze ochtend was perfect. Hennie S, bedankt voor de mooie route.

Joop


Route en statistieken

Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: