mtb-cursus

MTB-clinics voor HTFC-leden

Tijdens de clinics “Starten met Wielrennen” in het voorjaar van 2017, is er ruim aandacht geweest voor fietstechniek. En dan hebben we het niet over het blind in en uit elkaar halen van je fiets maar over technieken die het rijden op een racefiets veiliger maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kijken, sturen, remmen, schakelen, evenwicht en balans. Deze technieken zijn bij het mountainbiken van een nog veel groter belang. Het oefenen, begrijpen en toepassen van de technieken verhoogt je veiligheid op de mountainbike.

We hebben vanuit de trainers-groep Mike Lammers bereid gevonden deze clinics te geven. In 10 weken krijg je elke week een uur techniek-training en wordt er na dit techniek-uur nog een stuk gefietst om het geleerde ook in de praktijk te brengen.

Aan deze clinics zijn kosten verbonden. De serie van 10 clinics kost € 100 waarvan € 25 ten goede komt aan de ontwikkeling van de jeugdafdeling van de HTFC. Het resterende bedrag is de onkostenvergoeding voor de trainer.

De clinics starten op 16 september om 10.00 uur vanaf DVO aan de Geukerdijk 107. Er kunnen maximaal 12 leden meedoen aan deze eerste serie clinics en bij 10 aanmeldingen gaan de clinics door. Aanmelden kan tot 9 september. Bij veel aanmeldingen gaan we kijken of we na afloop van de eerste serie clinics direct een 2e serie kunnen starten.


Aanmelden

Alle velden invullen s.v.p.

Alles ingevuld? Vul dan hieronder het "anti-spam" veld in, en druk op de knop "Aanmelden".