HTFC MEERDAAGSE 2020 Winterberg, Sauerland

exclusief voor HTFC-leden

Verblijf in een Jugendherberge Winterberg


3-DAGEN

Data: 15, 16, en 17 mei


Een echt fietsgebied

Het Sauerland is een gebied in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen, op een afstand van iets meer dan 200 km vanaf Haaksbergen. Onze jeugdherberg staat in Winterberg. Winterberg heeft een hoofdstraat met moderne vakwerkhuizen waarin winkels, café's en restaurants zijn gevestigd. Net buiten het stadje staat een springschans, waar je wat kunt drinken terwijl je van het uitzicht geniet. Voor zowel de racers als onze MTB'ers is deze regio een ideaal fietsgebied.

MTB'en

Uitstekend gemarkeerde routes leiden je door één van de beste mountainbikegebieden van Duitsland. Met groene heuvels tot boven de 800m zo typisch buitenland, maar toch dicht bij huis. Geniet van de bloeiende heide zo ver het oog reikt in natuurgebied Hochheide en fiets langs de diepblauwe Diemelsee. Suis naar beneden over een echt downhill parcours en geniet vanaf een net bedwongen heuveltop van het weidse uitzicht over smalle beekdalen.

Bij Winterberg vind je ook een Bikepark, dat bestaat uit 10 verschillende parcoursen met sprongen, snelle bochten en spectaculaire afdalingen. Aan het eind van elke afdaling kunnen de mountainbikers met hun fiets in een stoeltjeslift weer omhoog. De parcoursen variëren van beginnersniveau tot zeer zwaar, waarbij bescherming en een speciale downhill-bike vereist zijn.

Racefiets

Een groot aantal toerders van de HTFC kent het prachtige fietsgebied van Sauerland, waar we eind jaren 90 vaker naar toe gingen. De klim naar, en ook de afdaling vanaf Schanze kan iedereen zich nog erg goed herinneneren. En nu, in 2020 gaan we er weer naar toe. Het Sauerland biedt met zijn bergen, dalen, rivieren en meren precies de juiste ingrediënten voor perfecte fietstochten op de racefiets.

Het Sauerland wordt ook wel het land der 1000 bergen genoemd. Het is een sterk heuvelachtig gebied. De hoogste berg van Sauerland is de Langeberg bij Willingen (843 meter boven zeeniveau). Het gebied is doorspekt met rustige wegen, fietspaden over voormalige spoorwegtrajecten en langs rivieren (zoals langs de Lenne). Door de grote hoogteverschillen heb je hier een afwisseling van lange geleidelijke beklimmingen en kortere soms zeer steile beklimmingen (tot 24%), maar over het algemeen zijn onze klimmetjes tussen de 3 en de 6% en niet al te lang.

Wat krijg je?

We kunnen deze meerdaagse aanbieden, waarbij naast het sportieve gedeelte, ook de gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Inbegrepen is

  • Vervoer per auto naar Winterberg en terug.
  • 2 overnachtingen in Jugendherberge Winterberg, Winterberger Str. 1, 59955 Winterberg
  • 2 x ontbijt
  • 2 x avondeten
  • 2 x Koffie met gebak onderweg
  • 3 fietsdagen
  • Veel gezelligheid

En dit alles voor de prijs van € 130,- per persoon. Namens de HTFC organiseren we deze reis, echter als deelnemer moet je zelf een goede reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Noch de meerdaagsecommissie, noch de HTFC kan aansprakelijk worden gesteld. Controleer ook of je in het buitenland goed verzekerd bent tegen ziektekosten.


Wil je mee?

Schrijf je in door op onderstaande knop te klikken.


Inschrijven ...


Heel veel plezier gewenst
Namens Frank Koehorst, Henk Leferink, Peter Kuipers & Paul Witbreuk