HTFC jubileum MEERDAAGSE 2019 Can Pastilla op Mallorca

exclusief voor HTFC-leden

Verblijf in een hotel vlak bij de zee


5-DAGEN

Data: 14, 15, 16, 17, en 18 mei


Wielrennen

Voor de meeste toeristen is Mallorca een heerlijke zonvakantie bestemming, met mooie baaien en een azuurblauwe zee. Echter steeds meer wielertoeristen vinden hun weg naar het Spaanse eiland. Mallorca heeft zich de afgelopen jaren neergezet als een van de mooiste bestemmingen in Europa om te fietsen! Bloeiende weiden, glinsterende meren, groene bossen en duizend bergen: Mallorca is een perfecte omgeving voor wielrenners.

Mallorca heeft een subtropisch klimaat. Daardoor zijn de winters milder dan op het Spaanse vasteland. Verder houdt het kustgebergte veel koufronten tegen. In het vroege voorjaar kan het 's ochtends nog een beetje fris zijn, maar al snel neemt de temperatuur toe. De gemiddelde temperatuur in Palma is 21,4° C, met gemiddeld 7 uur zon per dag het gehele jaar door.

Het Tramuntana gebergte strekt zich uit langs de hele noordwest kust van Mallorca. Dit is met stip het beste gebied voor wie heerlijk wil fietsen in de natuur, met routes in verschillende niveaus en schitterende vergezichten over de ruige kusten en de blauwe zee. In het uiterste noorden fiets je voornamelijk over wegen, met goed aangelegde fietspaden. In deze bergrug vind je pittoreske dorpjes waarin het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. In dorpjes als Andratx, Deia en Valldemossa, kun je tijdens een pauze genieten van het uitzicht onder genot van kop koffie of een lunch.

Een mooie fietsroute is die van Sóller naar Fornalutx. Tijdens een 5 kilometer lange klim fiets je door een schitterend ruig berglandschap. Ben je eenmaal in Fornalutx, dan is het absoluut de moeite waard even te pauzeren en het dorpje te verkennen. Zo staat Fornalutx bekend als één van de mooiste dorpen van Spanje. Bovendien heb je vanuit het dorp een prachtig uitzicht over het Alfabia gebergte en de Comadors bergen.

De stad Sóller ligt aan de voet van de langste klim van het eiland, de Puig Major. Met de fiets komt men hier tot 871 m hoogte met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%

Wat krijg je?

We kunnen deze jubileum meerdaagse aanbieden, waarbij naast het sportieve gedeelte, ook de gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Inbegrepen is

  • Vervoer naar vliegveld Rotterdam, of Eindhoven per bus, en terug.
  • Retourvlucht van Schiphol naar Palma
  • Transfer vanaf het vliegveld naar het hotel
  • 4 overnachtingen in een luxe hotel vlak aan zee
  • 4 x ontbijt
  • 4 x avondeten
  • 4 x Koffie met gebak onderweg
  • 4 fietsdagen
  • Huur van een Specialized aluminum race fiets, volledig Ultegra afgemonteerd
  • Veel gezelligheid

En dit alles voor de prijs van € 535,-. Namens de HTFC organiseren we deze reis, echter als deelnemer moet je zelf een goede reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Nu de opgave definitief is, zullen te allen tijde de verschuldigde kosten moeten worden voldaan. Er is geen recht op restitutie mocht er om wat voor reden dan ook iemand niet mee gaan. Noch de meerdaagsecommissie, noch de HTFC kan aansprakelijk worden gesteld. Controleer ook of je in het buitenland goed verzekerd bent tegen ziektekosten.


Routes

Routes vind je hier, maar zijn pas na 3 mei helemaal definitief.


Wil je mee?

Helaas, de inschrijving is inmiddels gesloten.


Heel veel plezier gewenst
Namens Frank Koehorst, Henk Leferink, Peter Kuipers & Paul Witbreuk