29 September: Clubkampioenschappen en BBQ!

De laatste fietsactiviteit ter gelegenheid van ons jubileumjaar staat gepland voor 29 september en wordt afgesloten met onze jaarlijkse BBQ. De inschrijving is inmiddels gesloten.

De fietsactiviteit betreft heuse clubkampioenschappen, maar laat je door de titel niet afschrikken, want deze is voor iedereen toegankelijk! Deze dag zal er een mountainbike- en een wieler-onderdeel zijn die beide worden afgesloten met een algemeen onderdeel dat voor iedereen een uitdaging biedt!

MOUNTAINBIKE

Voor de mountainbikers is er een pumptrack-kampioenschap georganiseerd. De MTB'ers gaan met elkaar de competitie aan om zo snel mogelijk het pumptrack-parcours af te leggen. Aan het eind van de ochtend is bekend wie er over de meeste skills beschikt op het pumptrackparcours!

WIELRENNERS

Op de racefiets is het absoluut niet de bedoeling om het rondje zo snel mogelijk te afwerken, nee, wij gaan op de racefiets voor de luie kampioenschappen! Waarom lui? Gewoon omdat de groep met de minste kilometers heeft gewonnen.

In zelf samen te stellen “kleine/reguliere” fietsgroepen wordt een aantal Checkpoints (CP’s) uitgedeeld en aan elke groep de taak om met zo min mogelijk kilometers een ronde te rijden waarbij alle CP’s worden aangedaan. De gereden route wordt het liefst dmv een eigen GPS geregistreerd, heeft een groep daarover niet de beschikking, dan zal de organisatie er één beschikbaar stellen! De totale afstand hebben jullie dus zelf in de hand, maar zal rond de 60km zijn!

Planning

08.00: Alle deelnemers verzamelen in ons clubgebouw voor koffie en uitleg over deze dag.

09.00: De wielrenners vertrekken voor hun onderdeel van +/- 60km. Let op, we gaan Duitsland in!

Mountainbikers krijgen instructies over de competitie op de pumptrack, indien het programma dit toe laat, kan er nadien nog een ronde in het bos gefietst worden!

11:00 tot …: De mtb-ers zijn al op de baan en ook alle wielrenners zullen zo langzamerhand binnen druppelen (hopelijk niet door de regen).

Alle leden gaan nu deelnemen aan het “grote onbekende” ludieke onderdeel. Nee, er komt geen cabaretier, clown of oud wielrenner. Het is de bedoeling dat we zelf de handen uit de mouwen gaan steken. Want hoe vaak lezen we wel niet dat de bandenfluisteraar weer aan het werk wordt gezet? Nou de 29e gaan jullie zelf de uitdaging aan van het bandenwisselen, en jullie handigheid bepaalt wie deze dag de beste wisselaar is!

Maar dat is niet het enige, we gaan ook terug in de tijd! Heb je altijd al eens op een hoge-bi of lage-bi willen rijden, dan is dit je kans. Er is een parcourtje uitgezet en uiteraard wint de snelste. Vergis je hier niet in, het vergt enige handigheid!

De winnaars van deze twee onderdelen worden tijdens de bbq bekend gemaakt.

BBQ

13.30: De barbecues worden aangezet! Ook nu is het nog even mogelijk om je kunde op de bi’s te laten zien of je bandwisseltalent te tonen!

Genoeg om ons “kostelijk” mee te vermaken, tot zondag 29 september.

Inschrijven

De inschrijving is inmiddels gesloten. Klik op de knop hieronder om te zien wie er allemaal meedoen.

Deelnemers ...