ARDENNENOFFENSIEF

14, 15 en 16 juni 2019

Coo, Belgische Ardennen

Binnenkort is het dan eindelijk zover: de eerste en misschien wel enige HTFC-meerdaagse exclusief voor mountainbikers, naar Coo in de Belgische Ardennen. Drie dagen fietsen op de prachtige hellingen rond de rivier de Amblève, met zowel bergop als bergaf uitdagende paden. Onze uitvalsbasis voor het weekend is Le Coffee Ride, een café en hotel dat zich speciaal richt op fietsers (zowel wielrenners als mountainbikers). Het wordt gerund door Jeroen van Schelven - een voormalige Belgische profwielrenner op bescheiden niveau - en zijn vrouw Rachel. Het hotel heeft 24 bedden, dus met onze groep van 21 man is het bijna volledig bezet. Op vrijdagavond krijgen de deelnemers een pastadiner geserveerd en op zaterdagavond is er eenBBQ met uitgebreid buffet.

We vertrekken vrijdagochtend vanaf ons clubhuis aan de Geukerdijk. Op vrijdagmiddag, zaterdag en zondagochtend wordt er gefietst. Omdat we met zoveel zijn gaan we fietsen in 2 groepen. Op vrijdag en op zondag fietsen beide groepen dezelfde route, maar wel gewisseld. Dat wil zeggen dat op vrijdag de ene groep route 1 fietst, en de andere groep route 2. Op zondag is dat andersom. De groepsindeling is dus op vrijdag en op zondag hetzelfde.

Op zaterdag kunnen de deelnemers kiezen uit 2 routes. Hoewel die routes voor 80% gelijk zijn, is er wel een verschil in technische moeilijkheidsgraad. De 'enduro-route' is bedoeld voor de liefhebbers van moeilijke afdalingen, waar de snelheid laag is en er een groot beroep wordt gedaan op je technische skills. Houd je wel van klimmen, maar daal je graag sneller en baal je er van als je, na een zware klim, tijdens de afdaling soms van de fiets af moet, dan is voor jou de 'trail-route' geschikter. Deze route vraagt minder techniek, maar is iets langer en heeft evenveel hoogtemeters als de 'enduro-route' en bevat mooie singletracks en genoeg uitdaging.

De inschrijving is inmiddels gesloten. Deelnemers ontvangen via de e-mail aanvullende informatie over het programma en de routes.

Ik wens iedereen die mee gaat een geweldig weekend toe!

Peter Kuipers