HTFC GPS Cursusavonden 2020

Evenals vorig jaar willen we ook dit jaar onze leden weer de mogelijkheid bieden om ze te helpen met het beheersen van de functionaliteit van je GPS toestel. Het doel is meer vreugde voor de gebruiker omdat we zien dat veel mensen wel een toestel hebben, maar het eigenlijk enkel gebruiken als fietscomputer. Deze geavanceerde apparaatjes hebben echter veel meer mogelijkheden waar we je graag kennis mee laten maken. Het is niet van belang welk merk toestel je hebt. Voor bijna alle toestellen is er wel iemand beschikbaar die daar in kan assisteren. Daarnaast hopen we hiermee te bereiken dat we de fietsgroepen waarmee we de straat op gaan hiermee kunnen verkleinen en daarmee een significante bijdrage aan de verkeersveiligheid te doen.

Belangrijk:

  • Kijk even goed naar de eisen die gesteld worden aan de trainingen en wat je mee moet brengen.
  • De cursus-avonden worden georganiseerd vanuit de HTFC werkgroep GPS Cursus met eigen leden.
  • Aanmelden kan via onderstaande knop.
  • Deze trainingsavonden zijn kostenloos.

We bieden 2 verschillende trainingen aan, voor 2 verschillende doelgroepen. Kijk dus even goed bij welke groep je het beste kunt aansluiten.

GPS Opfris/Beginnerscursus – 9 maart 2020

Deze eerste avond is bedoeld voor mensen die graag wat meer willen weten over hoe je routes op je toestel kunt plaatsen, hoe je je kunt laten navigeren door je toestel, etc. Het gaat om de basis elementen van de GPS toestellen. Wil je hier meer van weten, kom dan op 9 maart naar DVO en breng je GPS toestel en je laptop mee. Deze zijn wel beide van belang om er een zinvolle invulling aan te geven tijdens deze avond. Heb je vorig jaar de avond gevolgd, maar nog niet al te vertrouwd met je GPS, dan ben je ook deze avond wederom van harte welkom. De avond wordt verzorgd door een aantal ervaren leden die hun kennis graag met jullie delen.

GPS vervolgcursus – 16 maart 2020

Zoals eerder aangekondigd willen we dit jaar naast een opfris-/beginnerscursus ook een cursus organiseren voor ‘gevorderden’. Mensen die routes willen kunnen maken, aanpassen, knippen/plakken kunnen hier tips & tricks opdoen onder begeleiding van onze eigen ervaren GPS gebruikers. Omdat we deze avond effectief willen benutten hebben we wel een aantal vereisten op papier gezet die gelden als voorwaarde voor deelname. Je dient basiskennis te hebben van het gebruik van je GPS toestel. Dat wil zeggen dat je zelfstandig weet; hoe je een kaart op je GPS zet, hoe je een route op je GPS zet en hoe je deze routes zichtbaar maakt zodat je deze kunt fietsen. Dit zijn zaken die we tijdens de cursus niet gaan behandelen!

Wat moet je meebrengen voor deze ‘gevorderden’ avond?

  • Je laptop/computer, met daarop geïnstalleerd:
    • Basecamp
    • Een geschikte kaart
  • Je GPS-apparaat mag je meenemen, maar heb je tijdens de cursus niet perse nodig.

Als je nog geen Basecamp + kaart(en) hebt geïnstalleerd op je PC of laptop, is het de bedoeling dat je dat voor aanvang van de cursus thuis doet!. Als je dat tijdens de cursus nog moet downloaden via de WiFi van DVO is de avond al om voordat jij alles hebt gedownload en dat heeft geen zin.

Hieronder de belangrijkste links ter voorbereiding:

Wij zijn er klaar voor; jullie ook? 😊 We hopen weer op een gezellige groep deelnemers.

Beide avonden zullen om 19.30 uur starten in ons Clubhuis aan de Geukerdijk 107.

Inschrijven

Klik op de knop hieronder om je in te schrijven

Inschrijven