Toerfietsen

toerfietsen

Wat is toerfietsen

De HTFC is van oudsher een toerfietsclub. Dat betekent dat we geen wedstrijden rijden, maar toertochten fietsen. Echte wielrenners hebben een wedstrijdlicentie, en zijn lid van de KNWU. Leden van een toerfietsclub daarentegen zijn lid van de NTFU, rijden weliswaar op racefietsen, maar rijden in groepsverband mooie toertochten. De snelheid ligt duidelijk lager, en men fietst voor zijn of haar plezier.

Bij de HTFC kun je op regelmatige tijden in de week meedoen met HTFC-clubritten. Deze ritten starten en finishen bij onze eigen start- en finish-locatie aan de Geukerdijk 107 te Haaksbergen. Je fietst een mooie rit met je clubgenoten, en na afloop van de rit is er gelegenheid om na te praten met een kop koffie in ons clubgebouw. Maar, alles is vrijblijvend. Niets moet, niets is verplicht. Omdat je als HTFC-lid ook automatisch lid bent van de NTFU kun je ook voor een gereduceerd tarief meedoen met toertochten, die door andere toerclubs worden georganiseerd. Deze vinden meestal in de weekenden plaats. Via whatsapp-groepen, of via ons HTFC-ledenforum worden er afspraken gemaakt hoe je met de auto of met de fiets naar die andere start/finish-locatie toegaat, en rijdt ter plekke een vaak prachtige tocht door een nieuwe omgeving.

Elk jaar orgaiseert de HTFC een z.g. meerdaagse. Deze meerdaagses zijn toegankelijk voor alle leden van de HTFC. Dus zowel voor toerders als MTB'ers, van alle sterktes. Het zijn zo'n drie dagen vol met gezelligheid, en sportiviteit. Prachtige tochten in een mooie, vreemde, en soms uitdagende omgeving.

Op de racefiets toeren is natuurlijk prachtig als het mooi weer is. Maar wat doen de toerders dan in de winter? Er is een groep die ook in de winter gewoon doorfietst op de racefiets. Warme kleren aan, en dan is er niets aan de hand. Een andere grote groep verruilt de racefiets voor de MTB, en traint zo de winter door. Sommigen gaan naar de sportschool, en er is een groep die in de winter de racefiets gewoon lekker aan de haak in de schuur hangt. Ook hier geldt, alles mag, niets moet. Wat je ook wilt doen op fietsgebied (race of MTB), de HTFC faciliteert het allemaal.

Voor meer informatie over de verschillende groepen, starttijden, enz., zie de andere pagina's over onze prachtige hobby.