Toertochten

meerdaagses

NTFU-tochten

Elk jaar wordt door de verschillende fietsgroepen een voorstel gedaan aan de leden om een aantal toertochten, georganiseerd door andere verenigingen, te gaan fietsen. Het is dan de bedoeling om zoveel mogelijk gezamenlijk deel te nemen aan dergelijke tochten. Er wordt gefietst in clubtenue! Het vervoer gaat vaak per auto, met of zonder onze eigen fietsaanhanger. Bij tochten in de buurt gaan we meestal per fiets. Ook aan tochten zoals: Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, Amstel Gold race, Klimmen-Banneux-Klimmen, LimbursMooiste, de Marmotte, enz. is cq. wordt deelgenomen.

De autokosten worden gezamenlijk gedragen op basis van een reële (variabele) kilometervergoeding waarbij de gereden afstand v.v. wordt vermenigvuldigd met het aantal auto's en gedeeld door het totaal aantal deelnemers, inclusief de chauffeurs.

Meerdaagse tochten

Elk jaar worden er ook zogenaamde "meerdaagse tochten" uitgezet. De Activiteitencommissie is daarvoor verantwoordelijk. Deze meerdaagsen gaan dan over een periode van een dag of drie, waarin meestal een weekend valt.

We zijn tot nu toe geweest in de Harz, Sauerland, Luxemburg, Frankrijk (de Vogezen), Eifel en in Zuid Limburg. In 1996 is er zelfs een groep van 12 personen in 8 dagen naar het hongaarse Nagykõrös gefietst. In 1999 bestond HTFC 20 jaar, en hebben we in drie dagen vanuit Luxemburg naar Haaksbergen gefietst. Een grote groep van 60 fietsers, opgedeeld in toerders en recreanten. Overnachten in jeugdherbergen en tenten. Een fantastische ervraring. In het jaar 2004 bestond de vereniging 25 jaar en gingen we een aantal dagen naar Llorett de Mar aan de Costa Brava. Elk jaar heeft de Activiteitencommissie wel iets leuks voor ons in petto. In 2011 gingen we naar Zuid Limburg, en in 2013 naar Cochum aan de Moezel.

Deze meerdaagse tochten blinken, naast het prestatie-element, uit door gezelligheid en vooral veel plezier! Goed, het kost je een paar snipperdagen en natuurlijk de kosten van vervoer, logies, eten en drinken, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het gebodene!