Avondfietsvierdaagse 2019, foto's en routes


Vrijdag 19 juli

Op deze laatste fietsavond is er slechts één afstand te rijden van 25 km. Deze route gaat richting Neede. Een prachtige route als afsluiting van een zeer geslaagde avondfietsvierdaagse. Na de tocht verzamelt iedereen zich op de Markt van Haaksbergen. Ook de omliggende terrassen van De Kornuiten, Grand Café Centraal, en van restaurant Sirtaki zijn goed gevuld als Irma Aalbers begint met de grote verloting. Alle deelnemers die minimaal 4 avonden hebben gefietst maken kans op mooie prijzen, zowel de kinderen als de volwassenen. De ene prijs na de andere wordt verloot, en de prijswinnaars halen hun prijs glunderend bij het podium op. Als laatste wordt de hoofdprijs verloot: een echte fiets, aangeboden door de gezamenlijke fietsenmakers van Haaksbergen en Buurse.

En zo komt er weer een einde aan een hele mooie avondfietsvierdaagse. Iedereen bedankt voor jullie deelname en de gezelligheid, en tot volgend jaar.


Donderdag 18 juli

En het was ook vanavond prachtig weer. De route ging richting de duitse grens, en de lange route ging er zelfs overheen. De pauze was bij Ter Huurne Hollandmarkt, waar het erg gezellig was. De deelnemers werden er onthaald met heerlijke ijsjes en drankjes. Na de pauze werd de route nog mooier dan dat hij al was. De finish was bij restaurant Bi’j de Watermölle. Ook hier smaakte de koffie perfect, en onder begeleiding van de muziek van Gerrit Pelle werd het daar heel gezellig. Afgezien van een korte regenbui rond 20.00 uur, was het weer een mooie fietsavond.

Morgen (vrijdag) kennen we alleen maar een korte route van 25 km, zodat iedereen op tijd terug kan zijn voor de verloting op de Markt in Haaksbergen, die rond 21.00 uur zal beginnen. Tot morgen.


Woensdag 17 juli

Het was vanavond warmer dan maandag en dinsdag, een heerlijke fietsavond. Het aantal deelnemers was ook duidelijk groter dan de twee voorgaande avonden. De route ging door het buitengebied van St Isidorushoeve, en het peloton moest twee keer een viaduct over de nieuwe N18 over. Onze fotograaf Jos Damveld stond (lag) bij de eerste klim op de Kattendamsweg, en ook bij de pauzeplek aan de Lansinkweg werd gefotografeerd. Onze fietsenmaker Wildenborg uit Buurse was tot laat op de avond geen enkel pechgeval tegengekomen. Dus al met al een zeer geslaagde avond.


Dinsdag 16 juli

Vanavond werden de foto's gemaakt bij de pauzeplaats aan de Boekelerbleekweg, boven Boekelo, waar Ter Huurne Hollandmarkt de deelnemers van drinken en eten voorzag. Onze hoofdsponsor doet dat al vanaf het jaar 2004, dus dat is nu al 15 jaar, en daar zijn we heel erg blij mee. Op de pauzeplek bleek overigens dat er in de routebeschrijving een kleine onduidelijkheid was over punt 23, de Ganzebosweg. Een aantal deelnemers ging daardoor rechtdoor ipv rechtsaf, en kwam met vertraging bij de pauze aan.

De finish was vanavond bij de molen De Korenbloem aan de Fazantstraat, waar ook dit jaar de poffertjes weer heerlijk roken en smaakten. Het was weer een mooie avond. Tot morgen.


Maandag 15 juli

De weersverwachting voor de hele week is prima. De meeste deelnemers hebben weliswaar de jas nog aan, maar net als we willen starten komt er een mooi zonnetje tevoorschijn. En het lijkt erop dat het de hele week heel goed fietsweer blijft. Honderden fietsers vertrokken vervolgens tussen 18.00 en 19.00 uur zeer goed gemutst voor een mooie fietstocht richting Rekken en Eibergen, terwijl de lange route ook nog een stuk door Duitsland gaat.

De twee fotografen hielden zich vanavond op in de buurt van het vertrekpunt, de Markt. Morgen wordt er bij de pauzeplek gefotografeerd, waar Ter Huurne Hollandmarkt het peloton zoals altijd van heerlijke versnaperingen voorziet.