Avondfietsvierdaagse 2018, foto's en routes


Vrijdag 20 juli

Op deze laatste dag van onze vierdaagse is er maar één route, nl die van de 25 km. Dit omdat iedereen op tijd terug moet zijn voor de verloting. Deze route ging richting Usselo en was wederom prachtig. Eenmaal terug op de Markt werd het een gezellige boel. De terrasjes van de omliggende horeca zaten goed vol, evenals de lange tafels van de HTFC. De Boerenkapel Crescendo uit Buurse hield de stemming er goed in.

Om 21.00 uur begon de verloting, gepresenteerd door Dick Sengers. De prijzen logen er niet om. Er waren zowel prijzen voor de kinderen als voor de volwassenen. Als laatste ging de hoofdprijs eruit, een degelijke stadsfiets, splinternieuw, en voor een hele blije winnares.

Conclusie: het was een schitterende avond-fietsvierdaagse, met prachtig weer, en hele mooie routes. Iedereen bedankt, en tot volgend jaar.


Donderdag 19 juli

Vandaag gaat de fietsroute richting onze hoofdsponsor Ter Huurne Hollandmarkt. Op de grote parkeerplaats daar kon het peloton genieten van ijsjes, eten, en drinken. De verzorging was weer uitstekend, en de sfeer ook. De lange route pakte nog een stukje Duitsland mee, en de andere route ging via een kortere rit terug richting Haaksbergen. De finish was bij Restaurant "Bi’j de Watermölle". Op het verhoogde terras van het restaurant kon men weer genieten van versnaperingen, en van onze muzikant Gerrit Pelle. Een heel gezellig einde van weer een prachtige fietstocht.


Woensdag 18 juli

Op deze woensdag gaat de lange route richting Hengevelde en Goor. De pauzeplaats van Ter Huurne Hollandmarkt is bij Markvelde voor beide afstanden. De fotograaf vanavond is Henk Vogel, die met zijn relatief kleine Casio camera toch verbluffend mooie foto's heeft gemaakt. We zitten al weer op de helft van de week. De avondfietsvierdaagse loopt perfect, en kent dit jaar nauwelijks problemen, afgezien van natuurlijk af en toe wat jeukbultjes door de processierups. En het weer blijft de hele week goed. Wat willen we nog meer.


Dinsdag 17 juli

Ook op deze dinsdagavond is het ideaal fietsweer, alhoewel er tamelijk veel wind stond, vooral voor de pauze. Deze pauze was op de kruising van de Eschweg en de Bolschersweg. Deze laatste is vernoemd naar een van onze trouwe stempelaars op deze pauzeplek. Ter Huurne Hollandmarkt stond daar weer met zeer goed gevulde tafels met heerlijke versnaperingen.

De finish vond plaats bij molen De Korenbloem aan de Fazantstraat, waar ons HTFC-lid Robert Rietman weer gezellige muziek maakte op zijn accordeon. De poffertjes die in de molen werden klaargemaakt smaakten voortreffelijk.


Maandag 16 juli

De weersverwachting voor de hele week is ideaal. Zonnig, soms een wolkje, droog, en lekker warm. De belangstelling voor de avondfietsvierdaagse 2018 is dan ook behoorlijk groot. Routemaker Herman Meijerink schoot de eerste deelnemers met een toeter weg. Honderden fietsers vertrokken vervolgens tussen 18.00 en 19.00 uur zeer goed gemutst voor een mooie fietstocht richting Rekken en Eibergen.

De fotograaf hield zich vanavond op in de buurt van het vertrekpunt, de Markt. Morgen fietst hij mee, fotografeert ook bij de pauzeplek, waar Ter Huurne Hollandmarkt het peloton zoals altijd van heerlijke versnaperingen voorziet.