Opnieuw AED Cursussen via de HTFC

Herhalingscursus op 3 & 6 april
Basiscursus op 30 maart

Zoals aangekondigd, is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de AED en Reanimatiecursus die door de HTFC wordt verzorgd. In ons land worden elke week ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis plotseling getroffen door een hartstilstand. In circa 80% van de gevallen gaat het om 55-plussers in de thuissituatie! (Veel van onze leden maken dus deel uit van deze risicogroep!)

Een hartstilstand is levensbedreigend omdat de organen geen zuurstof meer krijgen. Alleen directe reanimatie door een partner, familielid, collega of toevallige getuige kan iemands leven redden. Toepassing van een AED binnen 6 minuten na ontstaan van de hartstilstand geeft een overlevingskans van ruim 70%. Iedere Nederlander kan thuis, op straat, op het werk en in zijn vrije tijd worden geconfronteerd met een hartstilstand. De kans dat dit een bekende van u overkomt is maar liefst 60%!

Voor de mensen die vorig jaar de cursus hebben gevolgd is er dit jaar door de HTFC een opfristraining georganiseerd (de kracht zit hem immers in de herhaling) op vrijdag 3 april en maandag 6 april. Voor mensen die nog geen Basistraining hebben gedaan is er de mogelijkheid dit nu alsnog te doen. Deze basiscursus is gepland voor maandag 30 maart.

De wijze van aanmelden voor de cursussen is dit jaar gewijzigd. Je kunt je nu direct inschrijven op de dag die jou het beste uitkomt via de website van www.reanimatieopleidingen-twente.nl. Indien nodig, aanmeldinstructies kun je hier downloaden.

We hopen op wederom een mooie groep deelnemers.

Met vriendelijke groeten
Werkgroep AED cursus
E-mail: Veiligheid.htfc@gmail.com
Jurjen Antink, 06-36002165
Mark Schrijer, 06-51023402